Joaquin Phoenix face un nou film împreună cu regizorul Ridley Scott. Îl va juca pe Napoleon

Joaquin Phoenix și Ridley Scott fac din nou echipă după 20 de ani. Actorul îl va juca pe Napoleon într-un film regizat de Ridley Scott. Cei doi au mai colaborat în Gladiatorul, un film cult, considerat a fi cel care a reînviat genul cinematografic de capă și spadă la Hollywood. 

Mai mult, filmul i-a adus premiul Oscar lui Russell Crowe iar Joaquin Phoenix a primit o nominalizare la Oscar. Phoenix l-a jucat pe terifiantul Împărat Commodus, dușmanul gladiatorului Maximus, ce își căuta răzbunarea, iar interpretarea sa machiavelică a devenit una emblematică. Dar poate că mai mult ca oricând, spectacolul îmbinat cu inttepretările atât de umane au făcut ca aceste drame istorice să fie mai apreciate de către public.


 

După succesul pe care l-a avut cu Joker, film ce i-a adus Premiul Oscar pentru cel mai bun actor, următorul proiect cinematografic al lui Joaquin Phoenix se anunță la fel de grandios. Cei de la Deadline au confirmat că actorul îl va juca pe celebrul lider francez Napoleon Bonaparte în filmul Kitbag, regizat de Rildey Sscott. 
 

Filmul este descris ca fiind ”o privire originală și personală asupra originilor lui Napoleon și a ascensiunii sale rapide și nemiloase ca împărat, privită prin prisma relației sale dependente și adesea volatile cu soția sa și singura sa dragoste  adevărată, Josephine. Intenția filmului este de a surprinde faimoasele bătălii ale lui Napoleon, ambiția nemiloasă și mintea strategică uluitoare a unui  lider militar extraordinar și vizionar al războiului ".
 

Ridley Scott a terminat de curând filmările la filmul The Last Duel, o nouă producție istorică de amploare, după o pauză din cauza pandemiei de coronavirus. Matt Damon și Ben Affleck sunt starurile principale, iar filmul va spune poveste regelui Charles al VI-lea (Affleck). Acestuia îi cere cavalerului Knight Jean de Carrouges (Damon) să își rezolva disputa cu  Jacques LeGris (Adam Driver), acuzat că ar fi agresat-o sexual pe soția (Jodie Comer)  cavalerului, în 1386.

Scott nu se oprește aici, următorul film pe care îl lansează fiind Gucci, un film biografic ce are loc în lumea modei și urmărește povestea asasinării celebrului designer Maurizio Gucci. Lady Gaga o va juca pe fosta soție, Patrizia Gucci, acuzată la acea vreme că a ordonat uciderea fostului ei soț. Din distribuție mai fac parte Robert De Niro, Adam Driver.