Jason Momoa: Dune va fi mai mare chiar și decât Aquaman sau Game of Thrones

Jason Momoa, care îl interpretează pe Duncan Idaho în viitoarea adaptare a lui Dune, crede că acest film va fi chiar mai mare decât Aquaman sau Game of Thrones, titluri populare din cariera sa. Dune, în regia lui Denis Villeneuve, ce urmează a fi lansat în octombrie 2021, este un remake al filmului cu același nume din 1984 și bazat pe romanul lui Frank Herbert din 1965. Alături de Jason Momoa, îi vom vedea pe Timothee Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac și multe alte nume sonore. Momoa, la fel ca unii dintre colegii săi de platou, nu este străin de adaptările de film și televiziune pe scară largă, după ce l-a interpretat anterior pe Arthur Curry în Aquaman și Khal Drogo în Game of Thrones, așa că fanii sunt foarte încântați să vadă cum va juca rolul său în Dune.


Lansarea trailerului Dune din urmă cu câteva săptămâni a creat vâlvă și mult entuziasm în rândul fanilor. Decenii întregi, Dune a fost considerat ”imposibil de ecranizat”, mai ales după ce varianta din 1984 a lui David Lynch nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Însă, ecranizarea din 2020, ce beneficiază de o echipă talentată, atât în fața camerelor, cât și cea din spatele camerelor de filmat, promite să devină un succes și mai mult, să revoluționeze genul science-fiction.

Jason Momoa este cu siguranță încrezător. Într-o conferință de presă, la care au fost prezenți și cei de la Cinemablend, Jason Momoa a dezvăluit detalii despre experiența trăită în timpul filmărilor pentru Dune, pe care o consideră mult diferită de anterioarele sale proiecte.Momoa a spus că regizorul Denis Villeneuve este un geniu al cinematografiei și a spus că Dune nu va compara cu niciun alt film.

”Nu am lucrat niciodată cu un regizor la o scară atât de mare. Denis este un geniu când vine vorba de cinematografie, iar orice alt film pe care l-am făcut până acum, de acțiune, nici nu se apropie de acest nivel. Doar uitându-mă la unele mișcări pe care urma să le fac și văzând viziunea lui Greig (n.r Greig Fraser, director de imagine), mi-am dat seama că nu am văzut niciodată atâta frumusețe la o scenă de luptă. În general, scenele mele de acțiune nu sunt tocmai frumoase. De aceea, iți multumesc Denis” a declarat Momoa.

Astfel, Jason Momoa ridică și mai mult așteptările pentru Dune. Proiectele sale anterioare au fost destul de bine primite de către critici și să nu uităm că a făcut un rol memorabil pentru fani în primul sezon din Game of Thrones (votat cel mai bun serial de televiziune al secolului XXI), așa că nu trebuie trecută cu vederea declarația lui. De asemenea, este foarte plăcut să vezi un actor atât de impresionat de viziunea regizorului său, dar și cea a directorului de imagine, arătând astfel că Vilenneuve nu se teme să își asume riscul și să spargă barierele convenționale pentru filmele science-fiction.

Cu toate acestea, viitoarea adaptare Dune se confruntă cu siguranță și cu multe  incertitudini. Spre deosebire de Aquaman sau Game of Thrones, Dune nu a mai fost în atenția presei mainstream de zeci de ani, în ciuda faptului că este un clasic iubit la scară mondială. Istoria și povestea sa sunt extrem de complexe, iar pandemia de coronavirus a provocat, de asemenea, întârzierea filmărilor, iar alte scene au fost refilmate, chiar cu câteva luni înainte de premiera în cinematografe, ce intre timp a fost decalată pentru 2021. Chiar dacă declarația lui Jason Momoa este încrezătoare, ar fi nevoie de un film cu adevărat excepțional pentru a-i uimi pe spectatori după ce industria cinematografică a fost  cumva, întreruptă, în contextul pandemiei. Sperăm că Dune  se va dovedi a fi la fel de grandios din punct de vedere vizual precum l-a descris Momoa, iar povestea ecranizată va fi uluitoare.