5 motive pentru care trebuie să vezi Tenet în format IMAX

Tenet, regizat de Christopher Nolan, a devenit cel mai dezbătut film al anului, din toate punctele de vedere, sfidând așteptările, în contextul dat. Mai mult, Nolan a demonstrat că încă are puterea de a se juca cu mințile noastre și de a ne da realitatea peste cap, în timp ce ne ține în tensiune pe marginea scaunului de cinema.

Chiar dacă mulți cinefili încă nu au apucat să-l vadă din cauza contextului global, încă mai aveți ocazia să fiți atrași în universul fascinant al spionajului, al agenților sub acoperire sau a manipulării conceptului continuumului spațiu-timp, imaginat de regizorul Christopher Nolan.

Mai jos vă prezentăm 5 motive pentru care vizionarea lui Tenet în format IMAX este o experiență de neratat, pe cel mai mare ecran posibil, așa cum merită văzute filmele lui Nolan.

1.    A fost filmat cu camere IMAX


tenet gif

Un susținător înfocat al formatului IMAX®, Nolan a filmat ultimele sale filme cu camere IMAX®, format pe care îl consideră drept etalonul în cinematografie. Tenet nu face excepție, iar regizorul a profitat de avantajele suplimentare ale acestui format: imagini clare ca lacrima pe un ecran uriaș și un sunet care zguduie pământul.
Având în vedere saltul tehnologic pe care l-a făcut cu filme ca The Dark Knight, Interstellar sau Dunkirk, nu este de mirare că Tenet ridică miza din nou.  Așa că, pentru a vă bucura la superlativ de film, așa cum a fost gândit de creatorul său, trebuie să vedeți Tenet în format IMAX®.

2.   Coloana sonoră semnată de Ludwig Göransson

tenet 2 gif
Întrucât colaboratorul său de lungă durată, Hans Zimmer, era ocupat cu proiectul cinematogafic Dune,  Nolan a făcut echipă pentru Tenet cu compozitorul Ludwig Göransson, (recompensat cu Premiul Oscar) a cărui coloană sonoră se potrivește perfect cu stilul vizual-senzorial al lui Nolan. Göransson, cunoscut pentru colaborări experimentale precum cea cu rapperul Childish Gambino (Donald Glover),  a creat o muzică surprinzătoare și subtilă, cu elemente electronice ce te bântuie, sufocante, perfecte pentru filmele lui Nolan, dar și pentru sistemul de sunet IMAX.

3.   Scene de acțiune spectaculoase


Nolan ne-a demonstrat de atâtea ori abilitatea sa de a îmbina în filmele sale inventive  personaje interesante, cu narațiuni captivante, cât și teme importante. Cu toate astea, el rămâne un maestru al acțiunii și al spectacolului, ce umplu fiecare centimetru de pe marele ecran.

4.    Mixajul de sunet al lui Kevin O’Connell

tenet 3 gif
Nu doar coloana sonoră oratorică face din Tenet un regal auditiv si vizual, ci și sunetul diferitelor elemente cinematografice: cel al bombardierelor, al bombelor, al exploziilor si al altor elemente creează un efect puternic asupra privitorului. Talentatul mixer Kevin O'Connell, un veteran în industrie, care a mai lucrat la proiecte celebre ca Top Gun, Transformers sau Hacksaw Ridge, s-a ridicat la nivelul standardelor lui Nolan. Astfel, această călătorie încărcată de efecte este completată cu ajutorul celui mai bun sistem de sunet. 

5.    Capacitatea de a-ți răsturna lumea

Thriller-ul de spionaj al lui Nolan este un spectacol vizual extravagant, cu un sunet pe măsură, așa că este filmul ideal pentru a fi vizionat în IMAX. Dar la fel de spectaculoasă este convingerea lui Nolan de a face blockbustere inteligente, care să se joace cu mintea spectatorului astfel încât experiența IMAX este cea mai potrivită pentru a te pierde timp de  două ore în sala de cinema, chiar dacă la final te vei întreba ce ai înțeles de film. Este cel mai apropiat mod de a te bucura de o experiență cinematografică la  360 de grade și să te alături lui John David Washington și Robert Pattinson ca și cum ai fi pe platoul de filmare.

Ia-ți bilet acum la Tenet


Următorul articol pe blog