Gianni Russo vine la Cinema City cu filmul documentar-omagiu pentru compozitorul Ennio Morricone

Documentarul tribut "Ennio" ajunge la Cinema City

18 NOIEMBRIE, proiecție specială în prezența producătorului 

“ENNIO” este un film-omagiu în regia lui Giuseppe Tornatore, portretul cinematografic al lui Ennio Morricone, probabil cel mai popular și prolific muzician al secolului al XX-lea, de două ori câștigător al Premiului Oscar®, autor a peste 500 de coloane sonore, reformator al muzicii pop italiene din anii 60-70 dar și autorul unor lucrări clasice remarcabile.

În cei cinci ani de filmări pentru filmul “ENNIO”, regizorul Giuseppe Tornatore a călătorit peste tot în lume pentru a intervieva peste șaptezeci de regizori și muzicieni re-numiți, de la Wong Kar Wai, Bernardo Bertolucci, Quentin Tarantino, Clint Eastwood, la Ol-iver Stone, John Williams, Hans Zimmer, Bruce Springsteen. Aceste discuții sunt interca-late cu momente din viața privată a lui Morricone, înregistrări din concertele susținute în timpul turneelor mondiale, clipuri din filmele clasice la care a lucrat. 

Pe 18 noiembrie, la Cinema City din Park Lake (București), participă la o proiecție specială în prezența producătorului Gianni Russo 

Filmul este o colecție de povești spuse de prieteni și colegi celebri și imagini de arhivă nemaivăzute până acum, înfățișând locuri și întâmplări care au avut loc de-a lungul unei cariere care s-a întins peste 70 de ani. Dar mai ales este povestea lui Ennio Morricone despre sine, o relatare vie și fascinantă a maestrului însuși, realizată sub forma unui in-terviu cu puțin timp înainte ca acesta să părăsească, fizic, această lume.

“Am lucrat douăzeci și cinci de ani cu Ennio Morricone. Am făcut aproape toate filmele mele artistice cu el, ca să nu mai vorbim de documentarele, reclamele și proiectele pe care am încercat să le realizăm împreună. În tot acest timp, prietenia noastră a devenit din ce în ce mai puternică. Așa că, pe măsură ce îl cunoșteam mai bine ca om și ca artist, mă întrebam ce fel de film aș putea face despre el.  Astăzi visul mi s-a împlinit. Aș vrea ca “ENNIO” să facă povestea maestrului Mor-ricone cunoscută publicului din întreaga lume.  N-a fost problematic să-l pun să-mi povestească despre viața lui și relația magică cu muzica, ci și să caut, în toată lumea, interviuri de colecție și alte imagini legate de ne-număratele colaborări realizate de Morricone. L-am structurat pe “ENNIO” ca pe un spectacol care poate lăsa privitorul să pătrun-dă extraordinarul exemplu existențial și artistic al unuia dintre cei mai îndrăgiți creatori.” 
(extras din interviul cu Giuseppe Tornatore, regizorul și scenaristul filmului)

GĂSEȘTI BILETE ONLINE AICI

“ENNIO” va avea premiera în România pe 18 noiembrie și va fi difuzat la Cinema City Afi Cotroceni, Cinema City Park Lake, și Cinema City Sun Plaza.    

VIZIONARE TRAILER:

Coloane sonore celebre realizate de Ennio Morricone: The Hateful Eight (2015), La piovra (1984-2001), Malena (2000), Mission to Mars (2000), The Legend of 1900 (1998), Bugsy (1991), Cinema Paradiso (1988), The Mission (1986) , Once Upon a Time in America (1984), The Thing (1982), Corleone (1978), 1900 (1976), Giordano Bruno (1973), The Sicilian Clan (1969), Once Upon a Time in the West (1968), The Bible: In the Beginning… (1966), The Good, the Bad and the Ugly (1966) , A Fistful of Dollars (1964) 

Filme asemănătoare