Cum a ajuns Chris Rock producător și star în Spiral, noul film din seria horror SAW

În acest weekend, fanii seriei Saw, una dintre cele mai populare francize horror din toate timpurile, au ocazia să vadă noul film din serie. De această data, Chris Rock este cel care reinventează franciza, cu Spiral: Următorul Capitol Saw. Poti să-ți cumperi bilet de aici

Când a fost anunțat proiectul, fanii au fost surprinsi să vadă implicarea unor nume precum Chris Rock sau Samuel L. Jackson, starurile din Spiral.

Dar cum a ajuns Chris Rock implicat în acest proiect?

În mod ironic, călătoria de a aduce Spiral pe marile ecrane a început în la o nuntă. Michael Burns, vicepreședintele Lionsgate, participa la nunta unui prieten în Brazilia și s-a trezit așezat lângă Rock. Comediantul a stat de vorbă cu Burns în timpul  și a dezvăluit cât de mult i-au plăcut filmele Saw și că i-ar plăcea să apară într-un nou capitol care să ducă seria într-o nouă direcție îndrăzneață.

După nuntă, Burns i-a contactat pe producătorii Saw, Mark Burg și Oren Koules și le-a spus că ar trebui să ia legătura cu Rock pentru a aranja o întâlnire despre un posibil nou film din universul Saw.


Într-un interviu acordat publicatiei Collider.com, actorul a vorbit și despre elementele de comedie inserate in Spiral. ”M-am uitat la multe filme horror, în care, de multe ori, mi-am spus ce mult ar fi salvat acest film câteva glume. Poți face foarte multe lucruri prin comedie, fără să schimbi filmul, ci pornind fix de la acțiune și atmosfera filmului. Saw este un film înfrioșător și sângeros, și este firesc, fiind un film horror. Dar din când în când, poți să mai rupi puțin din ritm, să schimbi puțin tonul” a declarant Chris Rock.

Pentru Chris Rock, legend a comediei americane, acest film marchează o schimbare importantă, alături de apariția din sezonul 4 al serialului polițist Fargo. 

„Vrei să fii interesat de ceea ce faci. E o aventură pe care nu am mai experiemntat-o până acum. Inainte, nu facusem niicodata un serial tv, am zis bine, hai să încerc.  Apoi a apărut această oportunitate și am zis <<un film de groază? N-am făcut asta niciodată>>. Atât în cariera, cât și în viață, vrei să călătorești și să vezi lucruri noi, vrei să cunoști oameni noi, vrei să încerci lucruri noi” a mai spus actorul de 56 de ani.

 

Sinopsis: O minte genială dar sadică dezlănțuie un mod bolnav de a face justiţie în filmul Spiral: Următorul capitol Saw. Lucrând în umbra unui apreciat veteran al poliției (Samuel L. Jackson), detectivul Ezekiel „Zeke” Banks (Chris Rock) și partenerul său începător (Max Minghella) se ocupă de o investigație a crimelor care amintesc într-un mod tulburator de trecutul înfiorător al orașului. Prins fără să vrea într-un mister care se adânceşte din ce în ce mai mult, Zeke se trezeşte în centrul jocului morbid al minţii criminale.Spiral: Următorul Capitol Saw îi are în distribuţia sa pe Chris Rock, Max Minghella, Marisol Nichols și Samuel L. Jackson și este produs de aceeaşi echipă care a creat seria SAW, Mark Burg și Oren Koules. Filmul este regizat de Darren Lynn Bousman și scris de Josh Stolberg & Pete Goldfinger.

Spiral: Următorul capitol Saw rulează la Cinema City, în premieră, începând din 2 iulie.