Avatar 2. Imagini spectaculoase cu Kate Winslet si Sigourney Weaver, filmând sub apă

James Cameron este hotărât să spargă, din nou, barierele cinematografice. De această dată, regizorul canadian vrea să împingă limitele filmărilor sub apă cu Avatar 2, iar imaginile publicate recent cu Kate Winslet sunt absolut spectaculoase.

Se știe deja că o bună parte a acțiunii din Avatar 2 se va petrece sub apă, iar Cameron a confirmat de curând că a încheiat filmările pentru a doua parte, si a făcut progrese mari pentru partea a treia.

Recent, au apărut noi imagini de la fimările următoarelor filme din seria Avatar, ce o înfățișează pe Kate Winslet, îmbrăcată în costumul motion capture, filmând sub apă, dar fanilor le-a atras atenția faptul ca are aripi costmul. Imaginea a fost publicată pe contul de Twitter al filmului, după ce în urmă cu câteva săptămâni, producătorii oferiseră și prima imagine cu Sigourney Weaver, filmând scene subacvatice spectaculoase.

Pentru că au filmat multe scene sub apă extinse, Kate Winslet și Sigourney Weaver au trecut prin niște antrenamente special pentru aceste roluri. Ambele actrițe au avut luni bune de pregătire cu echipe profesioniste de scafandrii, au învățat să facă freediving și să-ți țină respirația timp de peste 6 minute.

 

„A trebuit să învăț cum să fac freediving pentru a juca rolul din Avatar și a fost incredibil. Cel mai mult am reușit să îmi țin respirația șapte minute și 14 secunde, este ceva nebunesc” a declarat actrița recent într-un interviu în Hollywood Reporter.

Kate Winslet și James Cameron au mai colaborat în trecut în Titanic, film ce a fost ani de zile lider în topul celor profitabile filme din istorie, până când James Cameron și-a detronat propriul succes cu Avatar. Anul trecut însă, și Avatar a fost detronat după mai bine de un deceniu de către ultimul capitol din seria Avengers, Endgame.

Deși Kate Winslet nu s-a plâns diect despre condițiile de filmare pentru Titanic, actrița britanică, în vârstă de 45 de ani a lăsat de înțeles că lucrurile au funcționat mai bine în această colaborare cu regizorul canadian. ”Jim (n.r. James Cameron) s-a schimbat în toți acești ani, a deveni tată de mai multe ori și este o persoană mai calmă. A fost minunat să lucrez alături de el, din nou”.

La fel de impresionantă este și dedicarea lui Sigourney Weaver. Celebra actriță s-a ambiționat foarte tare pentru a demonstra că deși are 71 de ani, este capabilă să țină pasul și să facă lucruri spectaculoase, desi recunoaște că a avut anumite temeri cu privire la filmarea acestor scene. ”Am avut niște îngrijorări, la început. Dar tocmai de aceea am făcut aceste antrenamente speciale. În plus, nu voiam să creadă nimeni despre mine că nu pot face asta pentru că am 71 de ani, chiar mi-am dorit să demonstrez că pot” a declarant actrița într-un interviu pentru The New York Times.

 

Însă cel mai spectaculo este că în final, Sigourney Weaver a învățat să-și țină respirația timp de 6 minute, datorită oxigenului suplimentar și unui antrenor care lucra de obicei cu scafandri militari. 
 

Mult așteptata continuare a sci-fi-ului lui Cameron a fost amânată de nenumărate ori de-a lungul anilor, cea mai recentă amânare împingând Avatar 2 până în decembrie 2022. Asta înseamnă ca a doua parte va fi lansata la nu mai puțin de  că 13 ani de la premiera primului Avatar (2009). În tot acest timp, entuziasmanul fanilor a crescut tot mai mult, fiind din ce în ce mai nerăbdători să afle cum va continua Cameron  povestea lui Jake Scully (Sam Worthington), Neytiri (Zoe Saldana) și a celorlalți locuitori din Pandora.

CITEȘTE ȘI: JAMES CAMERON CONFIRMĂ CĂ A ÎNCHEIAT FILMĂRILE LA AVATAR 2

 

Datele de lansare ale următoarelor filme din seria Avatar

Avatar 2 (2022)
Dată lansare: 16 decembrie 2022

Avatar 3 (2024)
Dată lansare: 20 decembrie 2024

Avatar 4 (2026)
Dată lansare: 18 decembrie 2026

Avatar 5 (2028)
Dată lansare: 22 decembrie 2028