Unde este Anne Frank?, o animație istorică și emoționantă la Cinema City

- ANIMAȚIA "Unde este Anne Frank" se vede din 20 mai la Cinema City -

Producția "Unde este Anne Frank?, regizată de israelianul Ari Folman, nominalizat la Oscar, două premii BAFTA și câștigător al Globurilor de Aur și Premiile César pentru Waltz with Bashir, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria, dar și prin care se pot afla diverse detalii despre Holocaust, cât să ajungă și la copii, și la adulți.

Kitty a fost prietena imaginară a Annei Frank, căreia aceasta i-a dedicat jurnalul și publicat ulterior. Personajul prinde viață în Amsterdamul zilelor noastre, într-o poveste emoționantă și nemuritoare despre puterea speranței, într-o poveste bazată pe faimosul Jurnal scris de Anne Frank. În animația care se va vedea și la CInema City se va relata de teme precum rasism, discriminare sau intoleranță.

Neștiind că au trecut 75 de ani de la moartea lui Anne Frank, Kitty este convinsă că, dacă ea este în viață, atunci trebuie să fie și prietena ei. Astfel filmul spune povestea călătoriei lui Kitty prin Europa zilelor noastre pentru a o găsi pe Anne. Înarmată cu prețiosul Jurnal și cu ajutorul prietenului ei Peter, care se află în fruntea unui adăpost secret pentru refugiați, Kitty merge pe urmele lui Anne și îî spune povestea. Dezorientată de lumea noastră defectuoasă și de nedreptățile pe care le suportă copiii refugiați, Kitty vrea să ducă la bun sfârșit cauza lui Anne Frank. Prin onestitatea ei, Kitty adresează generațiilor viitoare un mesaj plin de speranță și generozitate.

Producția prezentă în competiția de la Cannes din 2021 are la bază un roman grafic și se remarcă printr-o grafică fabuloasă, cu efecte care compun o lume gri sau rece sau una colorată în speranțe. Pe marele ecran, toată acțiunea se simte mai interns și grație realismului cu care se fac relatările, care uneori pare că este confundat cu magia. 

Ia-ți bilet acum

Anne Frank a câștigat faimă postum odată cu publicarea din 1947 a cărții "Jurnalul unei tinere fete", în care își documentează viața ascunsă din 1942 până în 1944, în timpul ocupației germane a Țărilor de Jos în al Doilea Război Mondial. Este una dintre cele mai cunoscute cărți din lume și a stat la baza mai multor piese de teatru și filme. Aceasta și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în sau în jurul orașului Amsterdam. Pe măsură ce persecuțiile asupra populației evreiești au crescut, în iulie 1942, familia ei s-a ascuns în camerele secrete din spatele unei biblioteci din clădirea în care lucra tatăl Annei, Otto Frank. Până la arestarea familiei de către Gestapo la 4 august 1944, Anne a ținut un jurnal pe care l-a primit cadou de ziua de naștere și a scris în el în mod regulat.

După arestarea lor, familia lui Anne Frank a fost transportață în lagăre de concentrare. La 1 noiembrie 1944, Anne și sora ei, Margot, au fost transferate de la Auschwitz în lagărul de concentrare Bergen-Belsen, unde au murit câteva luni mai târziu. Otto, tatăl lui Anne, singurul supraviețuitor al familiei Frank, s-a întors la Amsterdam după război pentru a descoperi că jurnalul Annei a fost salvat de secretarul său, Miep Gies. El a decis să îndeplinească cea mai mare dorință a Annei de a deveni scriitoare și să-i publice jurnalul în 1947. A fost tradus din versiunea sa originală olandeză și publicat pentru prima dată în engleză în 1952 ca Jurnalul unei fete tinere și de atunci a fost tradus în peste 70 de limbi.

Unde este Anne Frank? va avea premiera în cinematografele din toată țara pe data de 20 mai 2022, fiind recomandat copiilor de peste 9 ani. 

În cinematografe este prezentată versiunea în limba engleză cu subtitrari în limba română și va avea o durată de 99 de minute.

VIZIONARE TRAILER:

Filme asemănătoare