Filmul #dogpoopgirl, in curand la Cinema City

Comedia neagră #dogpoopgirl, un film românesc despre fake news si pericolele internetului: în cinematografe din 15 aprilie

Debutul cinematografic al regizorului român Andrei Hutuleac #dogpoopgirl este inspirat de primul caz de public shaming* din istoria internetului și va avea premiera în sălile de cinema din toată țara începând cu 15 aprilie.

Într-un context social dominat de fake news, filmul este o satiră tragicomică cu elemente absurde care dezvăluie pericolele cu care se confruntă societatea modernă din cauza răspândirii fulminante a informațiilor false pe internet și în special în social media.

Inspirat de evenimente reale, #dogpoopgirl a obținut în 2021 Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.  

Pelicula a fost de asemenea remarcată de prestigioase reviste internaționale precum Variety, Screen Daily sau Cineuropa. Filmul reprezintă debutul regizoral al lui Huțuleac si are o distribuție alcătuită din nume importante printre care Andreea Grămoșteanu, Tudor Istodor, Cezar Antal, Coca Bloss, Rodica Mandache și Dana Rogoz.

Biletele se pot achiziționa accesând acest link.

SINOPSIS

Dramatizarea acestei situații reale surprinde povestea personajului Alina Moga, interpretată de Andreea Grămoșteanu, angajată a unei corporații din București. Alina are o viață personală tumultoasă, însă destui bani cât să-și asigure o oarecare fericire. Calmul aparent al vieții sale este puternic zdruncinat atunci când adoptă un cățel care vomită pe podeaua unui vagon de metrou din Capitală. Incidentul este filmat de un adolescent și postat pe social media. Postarea dezlănțuie un șir de evenimente care aruncă viaței Alinei în haos, aceasta încercând cu disperare să demonteze fake news-ul care circulă cu viteza luminii. Internetul este de părere că animalul și-a făcut nevoile în metrou, în timp ce realitatea este alta.

Ceea ce doresc să subliniez dintru-nceput este că filmul nu-și propune să găsească vinovați sau să ofere soluții. Nu împarte oamenii în îngeri și demoni. Ca regizor și scenarist am încercat să spun povestea felului în care realitatea de zi cu zi este distorsionată de social media și internet. #dogpoopgirl este o poveste de ficțiune insipirată de un caz real care pune în dezbatere natura subiectivă a felului în care societatea privește anumite situații, prin prisma rețelelor sociale, dar și nevoia oamenilor de a se coaliza împotriva unui dușman comun, chiar și când acela e doar o femeie al cărei câine a vomitat pe podeaua unui metrou. Sau a făcut caca?”, a declarat Andrei Huțuleac.

*În 2005 câinele unei femei își face nevoile pe podeaua unui vagon de metrou din Seul, în Coreea de Sud. Din motive necunoscute femeia refuză să strângă mizeria, este fotografiată, iar incidentul se viralizează în toată lumea prin intermediul unui blog de opinie. În decurs de o lună de la eveniment, femeia este concediată, exmatriculată din universitate și începe să primească amenințări cu moartea.

TRAILER

Filme asemănătoare