Instrucțiuni pentru vizionarea unui film in sistem 4DX

Regulamentul Vizitatorului salii de cinematograf 4DX

 GENERAL:

 1. Inainte de a achizitona bilete pentru filmele prezentate in format 4DX, va rugam sa va familiarizati cu regulamentul pus la dispozitia vizitatorilor. Prezentarea efectelor 4DX din Regulamentul Vizitatorului se refera la situatiile de maxima intensitate resimtite pe alocuri, in functie de filmul proiectat.
 2. Prin achizitionarea biletului si intrarea in sala 4DX confirmati ca sunteti complet familiarizati, ati inteles, sunteti de acord si va obligati sa respectati Regulamentul Vizitatorului.
 3. Efectele din timpul proiectiei apar brusc si la intensitate ridicata. Daca aveti indoieli referitoare la confortul dumneavoastra si placerea vizionarii unui film in sistem 4DX, este preferabil sa renuntati la acest tip de bilet.
 4. Daca aveti probleme medicale de orice natura, dumneavoastra sau minorii care va insotesc, consultati medicul inainte de a viziona un film in 4DX si respectati recomandarile acestuia. Va rugam sa luati in considerare toate recomandarile si interdictiile mentionate mai jos, in Regulamentul Vizitatorului.
 5. Unii spectatori pot suferi dureri de cap, discomfort al aparatului locomotor, ameteala, probleme cauzate de jetul de aer sau alte complicatii minore iar in cazuri extraordinare pot aparea simptome de epilepsie in timpul vizionarii sau dupa incheierea acesteia.
 6. Sunteti deplin responsabili de respectarea normelor din Regulamentul Vizitatorului de catre minorii pe care ii insotiti. Aveti datoria sa ii informati in timp util si intr-o maniera adecvata cu privire la toate regulile importante vizionarii unui film in sistem 4DX si sa ii supravegheati pe toata durata spectacolului.
 7. Daca, prin nerespectarea normelor din Regulamentul Vizitatorului, dumneavoastra sau minorii pe care ii insotiti provoaca daune care afecteaza alti vizitatori sau propria persoana, sunteti deplin responsabili pentru prejudicii.

 

Instructiuni pentru vizionarea unui spectacol in sistem 4DX

 1. Ramaneti pe deplin concentrati pe intreaga durata a filmului si pregatiti-va pentru efecte neasteptate in orice moment al proiectiei.
 2. Scaunele speciale ale sistemului 4DX se vor misca si vor reactiona prin vibratii. Ramaneti asezati in pozitie verticala si tineti-va picioarele pe suportul special.
 3. Asigurati-va ca obiectele dumneavoastra personale nu vor cadea, ca ati eliminat posibilitatea ca acestea sa se verse, ori sa stropeasca si sa pateze si ca nu exista riscul ca un obiect personal sa va fie suflat de vant. Esarfe, palarii, sepci sau alte obiecte usoare care va sunt zburate de vant pot interfera direct cu efectele speciale ale sistemului 4DX.
 4. Ati putea fi atinsi de apa curata sau bule de apa tratata, care pot provoca pete pe material textil, in special pe matase.
 5. Nu va ridicati pentru a parasi sala in timpul filmului decat daca este absolut necesar. Fiti extrem de atenti in timpul oricarei miscari – scaunele se pot deplasa brusc in orice moment si alte efecte pot incepe neasteptat.
 6. In timpul proiectiei nu ridicati obiectele cazute sau suflate de vant, ori alimente si bauturi scapate pe jos.
 7. Asigurati-va ca nicio parte a corpului dumneavoastra ori vreun articol vestimentar nu ajunge intre scaune sau in spatiul dintre scari si scaune in timpul proiectiei deoarece exista riscul accidentarii sau a deteriorarii hainelor.
 8. Nu va apropiati (in special cu ochii) de unitatile de efecte speciale, indeosebi de suflante si orificiile de jeturi si evitati contactul acestora cu obiectele personale care ar putea suferi deteriorari sau daune partiale ori totale.
 9. Proiectia filmului cu efecte speciale 4DX poate fi perturbata din cauza nerespectarii Regulamentului Vizitatorului de catre ceilalti spectatori (in special cu privire la articole suflate de vant in sala)
 10. Cafea, ceai si alte bauturi fierbinti nu sunt permise in sala sub nicio forma, deoarece acestea se pot varsa si pot cauza opariri. Pastrati bauturile reci doar in pahare acoperite si consumati-le numai in timpul scenelor cu intensitate redusa a miscarii.
 11. Trebuie sa ramaneti asezati pe intreaga durata a spectacolului, daca nu este absolut necesar sa parasiti sala. Daca experimentati orice fel de disconfort sau aveti nevoie de ajutor imediat, chemati un plasator sau un membru al personalului aflat in sala.
 12. Cinema City nu poarta nicio responsabilitate pentru leziuni sau alte probleme medicale care decurg din nerespectarea prezentului Regulament al Vizitatorului si nici pentru obiectele pierdute ori deteriorate in incinta salii 4DX care nu au fost asigurate sau protejate suficient.
 13. Din motive de siguranta si pentru a preveni consecinte nedorite ori inconveniente de orice natura, nu aveti voie sa intrati in sala daca suferiti de:
  1. Epilepsie
  2. Hipertensiune arterial
  3. Boli cardiovasculare
  4. Probleme ale sistemului locomotor, in special a coloanei vertebrale
  5. Probleme ortopedice
  6. Alte afectiuni medicale grave
 14. Urmatoarelor persoane nu le este recomandata vizionarea un film in sistem 4DX:
  1. Femei insarcinate
  2. Persoane care sufera de probleme respiratorii sau alergii
  3. Persoane sub influenta alcoolului sau a drogurilor
  4. Copii sub 4 ani
  5. Persoane a caror inaltime nu depaseste 1 metru
 15. Copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 7 ani li se permite accesul in sala doar insotiti de un adult
 16. Limita de greutate este de 120kg. Persoanelor care depasesc acest prag nu li se permite accesul in sala de cinematograf 4DX.