ZILELE FILMULUI CHINEZESC

~  ZILELE FILMULUI CHINEZESC  

Celebrând Noul An Chinezesc - Anul Iepurelui de Apă - evenimentul își propune să aducă publicului iubitor al Marelui Ecran, o selecţie de titluri, de la filme de acțiune la comedii romantice și documentare.

Zilele Filmului Chinezesc în România se va desfăşura în perioada 3- 9 februarie.

IA-ȚI BILET ACUM

APROAPE DRAGOSTE

Venind dintr-un oras mare, cosmopolit, Zhou Can s-a mutat la o scoala dintr-un orasel. Se gandeste insa mereu sa se intoarca acolo unde locuise initial. Notele sale sunt excelente, astfel incat studiile nu-l ingrijoreaza in mod special. E insa mereu tacut, nu-i place sa comunice cu alte persoane, iar abilitatile de a-si face prieteni ii lipsesc cu desavarsire. Yu Jiao Yang e o fata vesela, usor rebela, de la aceeasi scoala, care are insa mereu note mici. Cei doi sunt extrem de diferiti, dar pe masura ce se cunosc, ajung sa se imprieteneasca si reusesc sa ramana impreuna indiferent de obstacole.

Ia-ți bilet acum

CĂPITANUL

Filmul ne prezinta cea mai miraculoasa aterizare de urgenta din istoria contemporana a aviatiei chineze. Incidentul in sine s-a petrecut pe 14 mai 2018, in timpul zborului Sichuan Airlines 3U8633 din orasul sudic Chongqing catre Lhasa. La aproximativ 40 de minute dupa ce zborul Airbus A319 a decolat, parbrizul cabinei s-a spart. Toate lucrurile s-au prăbusit, multe dintre aparate au fost grav avariate, comunicarea cu turnul de control a fost intrerupta, pasagerii au inceput sa-si piarda cunostinta, iar o furtuna puternica ii asteapta chiar in fata. Capitanul Liu Chuan Jian era hotarat insa sa aduca toti pasagerii acasa in siguranta.

Ia-ți bilet acum

EROII FEROVIARI

Plasat in provincia Shandong din estul Chinei in timpul Razboiului de Rezistenta impotriva Japoniei, Railway Heroes prezinta povestea inamicului in lupta cu extraordinarul curaj al unui grup de eroi cunoscuti drept „Brigada Feroviara Lunan”, ce incearca cu disperare sa-si apere tara.

Ia-ți bilet acum

EROINA

Filmul este plasat in 2020, in anul in care pandemia a schimbat vietile tuturor. Cum vor raspunde si cum vor reactiona femeile atunci cand societatea se confrunta cu somajul, cand familiile se destrama, cand moartea se apropie si cand o viata linistita se transforma brusc? Care sunt rolurile vitale ale barbatilor in vietile femeilor? Cele trei regizoare exploreaza si prezinta luptele duse in familie, in cariera si in dragoste in perioade dificile.

Ia-ți bilet acum

MEȘTERUL MAGIC DIN SUZHOU

Documentarul Mestesugul magic din Suzhou prezinta 12 mesteri artizani reprezentativi din oras, de varste si cu experiente diferite, care si-au dedicat viata protejarii si transmiterii acestor mestesuguri. Stilurile lor diferite ofera o perspectiva asupra mostenirii culturale imateriale din Suzhou, oras ce a fost din cele mai vechi timpuri un centru al mestesugurilor populare.

Ia-ți bilet acum

MUNTELE ÎNNORAT

Bazat pe intamplari reale, Cloudy Mountain prezinta o zona din China ce a fost devastata de un cutremur si un grup de oameni extrem de curajosi care s-au sacrificat pentru a salva orasul si locuitorii sai.

Ia-ți bilet acum

Ne vedem la cinema. Cinema City 🙂