Cinema City Romania

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România -  compania are multiplexuri în 21 oraşe din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanţa, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galați, Iaşi, Piatra Neamț, Ploieşti, Piteşti, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara si Râmnicu Vâlcea.

Cinema City Romania SRL este o societate cu raspundere limitata, avand sediul în Bucureşti, Sector 5, Str. Dr. Alexandru Boicescu nr. 10A, înregistrată la Registrul Comerţului Bucureşti sub nr. J40/16742/2006 şi având Codul Unic de Înregistrare RO 19123195, avand un capital social de 200 lei. 

În total, Cinema City Romania operează 28 de multiplexuri, cu 255 de săli şi 45.498 de locuri. 

Multiplexurile Cinema City ofera o experienta cinematografica de exceptie prin:

  • 255 de sali de cinema confortabile în cele 28 de locaţii
  • Peste 44.000 de locuri
  • ambianta premium, servicii impecabile
  • tehnologie de ultima generatie, ecrane adaptate fiecarei săli 
  • confort prin fotolii de calitate superioara
  • cele mai moderne echipamente care folosesc renumitele proiectoare Kinoton si Christie si sunetul Dolby Digital Surround.
  • Unghiuri perfecte de vizibilitate, efect optim de amfiteatru în fiecare sala

 

Megaplexul cu cele mai multe sali din Romania (21), Cinema City Cotroceni, include şi prima sala IMAX din Romania dar şi 3 Săli VIP.  A doua sală IMAX din Romania a fost deschisă in mai 2016 în Timișoara Shopping City.

In mai 2015 se deschide Cinema City Mega Mall, primul multiplex din Romania care are si sala 4DX, urmand ca în iulie sa se deschida  şi cea de-a doua, în Cinema City Constanta City Park, iar in aprilie cea de-a treia în Cinema City Timisoara Shopping City. În august 2017 am continua extinderea cu a patra sala 4DX in Brăila Mall, iar in martie 2018 am deschis cea de-a cincea locatie 4DX din totalul de 500 de săli 4DX la nivel global, in Cluj Iulius Mall. În februarie 2022 se deschide a șasea locație din țară prevăzută cu formatul special 4DX, în AFI Brașov.

Scurt istoric

Povestea Cinema City a început în anul 1930 din initiativa familiei Greidinger, care a deschis primul sau cinematograf in Haifa, în Israel.

Compania s-a dezvoltat rapid, ajungand lider de piata în ţara sa de origine şi transformand mersul la film într-un adevarat spectacol pentru multi dintre iubitorii de cinematografie.

Incepand cu anii 1990 Cinema City s-a extins in Europa Centrala şi de Est incepand cu Ungaria (1997), Cehia (1998), Polonia (2000), Bulgaria (2003) şi Romania (2007). In cei 16 ani, compania a ajuns sa detina 98 de cinematografe cu peste 1.000 de sali şi peste 182.000 de locuri. La acestea se adauga si 10 sali IMAX pentru care Cinema City International detine licenta exclusiva pentru fiecare din tarile în care compania este prezenta. Odata cu achizitia lantului de cinematografe Palace, la începutul anului 2011, compania a adaugat si Slovacia pe lista celor 6 tari în care este prezenta.

Compania este de asemenea, cel mai mare operator de cinema în Israel, tara sa de origine.

Cinema City este lantul de cinematografe cu cea mai rapida crestere din Europa, fiind lider la nivel regional, intentionand sa-şi extinda şi mai mult prezenţa.