James Cameron confirmă că a încheiat filmările la Avatar 2

James Cameron a confirmat că a terminat filmările pentru Avatar 2. Cameron s-a implicat mereu în proiecte ambițioase și a demonstrat că nu se ferește de provocări, iar ultimii ani i-a alocat complet următoarelor filme Avatar. Regizorul a promis încă 4 continuări ale filmului de succes Avatar, cu așteptări de încasări de minimum 1 miliard de dolari fiecare.

Planurile de filmare ale lui Cameron au fost date peste cap și au întâmpinat o serie de probleme din cauza pandedmiei de coronavirus, dar din fericire, a reușit recent să recupereze și sa reia filmările la continuările Avatar. Deși nu se cunosc foarte multe și totul este ținut sub secret, câteva informații au fost făcute publice, în ultimele săptămâni, inclusiv indicii despre personajul vedetei Sigourney Weaver, dar și detalii despre o mare bătălie pe suprafața Pandorei. Pentru fanii lui Avatar, este o veste minunată faptul ca regizorul James Cameron rămâne dedicat universului Pandora, pe care are de gând să-l extindă în următoarele filme din serie. Într-adevăr, acțiunea din Avatar 2 se petrece sub apă, pe planeta Pandora.

Fanii așteaptă cu nerăbdare mai multe informații și detalii despre Avatar 2 și celelalte continuări, așa că James Cameron le-a dat mici indicii. Regizorul a stat de vorbă cu vechiul său colaborator Arnold Schwarzenegger, la promovarea conferinței de mediu a Summitului anual pentru Climat, desfășurat în Austria,  și a dezvălui că, în ciuda întârzierilor impuse de coronavirus, a terminat toate filmările live-action pentru Avatar 2.


„Ei bine, COVID ne-a lovit așa cum a lovit toată lumea ... Am pierdut aproximativ patru luni și jumătate de producție. Drept urmare, am împins lansarea lui cu încă un an, iar filmul urmeză sa fie lansat în decembrie 2022. Acest lucru a fost deja anunțat. Acum, asta nu înseamnă că am un an în plus pentru a termina filmul, deoarece în ziua în care vom livra Avatar 2, vom începe să lucrăm la finalizarea lui Avatar 3. Acum, suntem în Noua Zeelandă pentru filmări. Filmăm restul scenelor live-action. Mai avem aproximativ 10%. Avatar 2 este 100% filma, iar filmările pentru Avatar 3 sunt aproape gata, am filmat cam 95%. Deci, suntem foarte norocoși că am ales acest loc, cu ani în urmă, ca locație de filmare pentru producțiile noastre”  a declarat James Cameron.

Regizorul canadian i-a mai spus lui Schwarzenegger că nu îi poate dezvălui nimci despre scenariul și povestea următoarelor filme Avatar, dar l-a invitat pe platou pentru a afla el însuși secretele producțiilor. Cumva, este firesc ca cei doi să discute despre fimele Avatar la un summit despre protejarea mediului, ținând cont de tematica din Avatar, în care militari de pe Pământ vin să exploateze rezervele naturale de un prețios minereu ce se găsește pe satelitul natural al planetei Pandora, în timp ce populația aborigenă Na'vi - o rasă de aborigeni umanoizi - reușeste să reziste expansiunii coloniștilor, care le amenință existența lor precum și a ecosistemului pandorian.


Bineînteles, Cameron va cotinua explorarea temei ecologiste și în următoarele patru filme Avatar, iar noi generații, precum copiii lui Jake și Neytiri, vor fi nevoite să se alăture luptei pentru a-și salva planeta. 

Pentru mulți poate fi descurajant un proiect atât de amplu, precum cele 4 continuări Avatar, dar când vine vorba de James Cameron, nu există motive de îndoială că ambițiosul regizor nu va duce până la bun sfârșit filmele pentru care și-a dedicat ultimii 10 ani din viață. Iar cea mai bună dovadă este ca a terminat de filmat Avatar 2. Așa că odată cu acest anunț,  fanii sunt cu un pas mai aproape de a vedea cum Cameron a extins lumea din universul fascinante cu care ne-a făcut cunosștință în blockbusterul său original din 2009.