Fii personajul pozitiv

Castigatorii sunt:

LOCUL I

Profesor insotitor: Elisei Elena Daniela

Școala Gimnazială Nr. 43 „Ferdinand”- Constanța, str. Unirii, Nr. 22, Constanta- clasa I B

In urma vizionării filmului in data de 22. 05. 2019, am discutat cu elevii despre personajele din film (persoane cu nevoi speciale și persoane ce se consideră deosebite), ne-am identificat cu personajele, am stabilit ceea ce a fost pozitiv/ negativ în secvențele din film. Împreună am ajuns la concluzia că suntem unici și să ne comportăm fiecare așa cum suntem, fără să imităm sau să ne dorim să fim altcineva, să acceptăm fiecare persoană din jurul nostru așa cum este ea și să găsim ceva pozitiv la fiecare.

Pe grupe de elevi, au fost create propriile personaje, le-au prezentat apoi au fost solicitați să le jignească. La fiecare jignire am rupt o bucată din personaj. La final au încercat să repare personajele. Concluzia a fost ca atunci când jignim diferite persoane din jurul nostru și apoi ne cerem scuze, rănile sufletești rămân. 

 

LOCUL II

Nume profesor - Florentina Olaru

Școala Ștefan cel Mare, Galati, clasa a I-a A

Raspuns întrebare:

Urmare vizionarii in data de 31.05.2019, la Cinema City Galati, a filmului Uglydolls si discuțiilor din cadrul orelor de dezvoltare personală si nu numai, am tras următoarele concluzii:

1. Nu trebuie sa fii perfect pentru a fi bun 2. Pentru a deveni eroi anti bullying, trebuie sa ne înarmam cu foarte mult calm, curaj, cu mult tact, relaxare si sa dovedim empatie.

Ca reacție in situația in care suntem agresati verbal/jigniți zilnic, in mod repetat, trebuie sa solicitam intervenția unui adult. In nici un caz, nu trebuie sa ascundem acest lucru. Dacă se intampla o singura data, atunci cu foarte mult calm, încercam sa ignoram situația. Sub nicio forma nu trebuie sa întoarcem jignirile, ci sa răspundem cu lucruri pozitive, frumoase, politicoase.

Regula de aur este sa ne purtam întotdeauna, in același mod in care ne-ar plăcea sa fim tratati la rândul nostru.

 

LOCUL III

Nume profesor: Drenea Georgeta Maria

Școala George Emil Palade, Buzău, clasa a II-a C

Elevii clasei a II a C de la Școala George Emil Palade, Buzău, îndrumați de dna învățătoare Drenea Georgeta Maria sunt eroi antibullying prin comportament frumos, pauzele și le petrec jucându-se și amuzându-se, servesc pauza de masă împreună, își împrumută cărți, evită discuțiile contradictorii, merg la petreceri și la plimbări împreună. 

 

Hai să facem împreună educație prin distracție la cinema

1 din 4 elevi din România suferă din cauza bullying-ului. 
Filmul Uglydolls este prilejul perfect de a-i ajuta pe copii să înțeleagă fenomenul.

INSCRIE-TE ÎN CONCURS

 ADDENDUM: PERIOADA A FOST PRELUNGITA PANA LA DATA DE 1 IUNIE, DATA LIMITA INITIALA FIIND 22 MAI

Vino cu clasa la filmul Uglydolls la Cinema City până pe 1 iunie. Descarcă brosura info-distractivă de aici. Discută cu copiii în clasa despre bullying. Broșura te va ajuta! Spune-ne apoi pe [email protected] ce va face pe voi adevărați eroi anti-bullying.Cel mai bun răspuns câștigă jucariile originale din film pentru toata clasa!

Premii:

Locul 1 – pluş 25 cm Sincerely Yours + figurina 14 cm cu breloc Uglydolls To Go pentru toți elevii clasei câștigătoare a locului 1
Locul 2 – figurina pluş 14 cm cu breloc Uglydolls To Go pentru toți elevii clasei câștigătoare a locului 2
Locul 3 – mini-figurina Uglydolls în blind bag pentru toți elevii clasei câștigătoare a locului 3
 

Grabeste-te! Inscrierile se fac pana pe 1 iunie.
Consultă regulamentul complet aici

Pentru detalii despre oferta de grupuri scolare, va rugam sa ne trimiteti un e-mail pe adresa [email protected]

 

Ce este bullyingul?
 

Bullying-ul, într-un grup de copii, este definit în general ca fiind un comportament agresiv, repetitiv, menit să provoace suferintă și care implică întotdeauna un dezechilibru de putere între agresor și victimă.  Spre deosebire de acte și situații singulare de violență/agresiune/excludere, bullyingul este inițiat deliberat, în mod repetat și nu se stinge de la sine. De aceea este necesară intervenția adulților pentru a identifica motivațiile, tiparele și a lua măsuri în consecință. 
  
 Există mai multe tipuri de bullying: fizic (lovire, deposedare), verbal (insultare, poreclire), social (farse, zvonuri, distrugerea reputației), cyberbullying (postări în mediul online, spargerea de parole etc).   
(sursa: www.scolifarabullying.ro)

  

Descoperă oferta Cinema City pentru grupurile școlare

Biletele de grup sunt dedicate grupurilor școlare și cadrelor didactice. Oferta pentru grupuri acoperă o gamă largă de filme, precum și opțiuni educaționale concepute în legătură cu filmele recomandate pentru programă și vârstă. Pentru a beneficia de oferta adresata grupurilor scolare Cinema City este necesar ca proferorul / însoșitorul să vină cu un grup de minim 10 copii.

Opțiunea noastră de rezervări pentru grup acoperă:

  • BILETE DE GRUP LA PREȚURI SPECIALE
  • BILETE GRATUITE PENTRU UN SUPERVIZOR AL GRUPULUI
  • OPȚIUNEA DE A ACOMODA PROIECȚII SPECIALE, INCLUSIV MATINALE